ورم بعد از جراحی بینی

ورم بعد از جراحی بینی

ورم بعد از جراحی بینی ، جراحی بینی نیز مثل جراحی های زیبایی دیگه می تونه عوارضی به همراه داشته باشه که یکی از اونا ورم بینی هست. این مسأله ممکنه برای بعضی از بیمارا ایجاد نگرانی کنه و سوالاتی در این مورد براشون ایجاد بشه. اگر شما هم قصد جراحی بینی دارین و یا جراحی رو انجام دادین و نگران ورم ایجاد شده رو بینی خودتون هستین، در ادامه با ما همراه باشین.

به هیچ وجه نباید انتظار داشته باشین که بلافاصله بعد از جراحی، نتیجه رو ببینین؛ چون بعد عمل، زخم هایی در داخل و خارج از بینی وجود داره و بینی و اطراف اون دچار کبودی شده و ورم زیادی داره؛ به حدی که این کبودی و ورم ممکنه به قسمت های دیگه صورت و حتی زیر چشم ها هم برسه. بعد عمل روی بافت بینی و اسکلت اون تغییراتی ایجاد می شه که باعث می شه این عوارض پیش بیاد و بینی هم ورم کنه. البته این تورم بعد عمل به دو شکل ورم اولیه و ثانویه رخ میده.

 

ورم بعد از جراحی بینی

به ورمی که در حین عمل ایجاد می شه ورم اولیه گفته می شه که پس از تموم شدن دوره نقاهت بهبود پیدا می کنه و جای هیچ گونه نگرانی نیست. اما نوع دیگه ای از ورم هم وجود داره که ممکنه تا ماه ها بعد عمل، روی بینی بیمار بمونه که به اون ورم ثانویه گفته می شه. این نوع ورم به خاطر تجمع مایع بین سلولی در بینی پیش میاد. با رعایت نکاتی که پزشک جراح به بیمار توصیه می کنه و صبری که بیمار به خرج میده، می تونه این دوره رو با موفقیت پشت سر بذاره و نیتجه جراحی بینی رو ببینه.

میزان ورم ایجاد شده روی بینی

میزان عوارض عمل و از جمله ورم بینی، در افراد مختلف متفاوته و به عوامل مختلفی بستگی داره. از جمله این عوامل می شه به اقداماتی که در حین عمل انجام می شه و میزان تغییراتی که قراره تو بینی ایجاد بشه بستگی داره. پوست بینی و همچنین استخوان های بینی بیمار هم بر شدت عوارض و کبودی تأثیر می ذاره.

انواع ورم بینی

ورم بینی در کل به سه گروه تقسیم می شه:

• ورم پوست بینی

پزشک جراح برای اینکه بتونه به قسمت های داخلی بینی دسترسی داشته باشه و تغییرات لازم را اعمال کنه، نیازه که پوست بینی را از اسکلت بینی جدا کنه. این کار باعث می شه که مایع بین سلولی در بینی جمع بشه و ایجاد تورم کنه. در واقع این تورم یک نوع واکنش التهابی هست که منجر به بهبود زخم بشه. این ورم معمولاً بین 1 الی 3 ماه ماندگاری داره و بعد اون از بین میره. البته ماندگاری این ورم در بینی های گوشتی بیشتر از بینی های استخوانیه.

• ورم کاذب

این نوع ورم مدت زمان بیشتری برای بهبود نیاز داره؛ چون خیلی از افراد معمولاً می خوان که اندازه بینی خودشون رو کوچیک تر کنن که برای این کار باید اسکلت بینی اون ها کوچیک بشه. از اونجایی که بینی های گوشتی بزرگتر هستن، بنابراین به کار بیشتری نیاز دارن و طبیعیه که میزان ورم اون ها هم بیشتر میشه.

• ورم فیبروز

ورم فیبروز که به اون گوشت اضافه هم گفته می شه، ممکنه برای همیشه روی بینی بیمار موندگار بشه.

 

کاهش ورم بعد از عمل بینی

تورم بعد از جراحی بینی برای فروکش کردن، سه مرحله رو طی می کنه که در ادامه توضیح مختصری درباره هر یک از این مراحل می دیم:

• مرحله اول

به مرحله ای گفته می شه که بیمار تازه عمل کرده و به خاطر کارهایی که روی بینی انجام شده تورم زیادی پیدا کرده و دچار التهاب شده. این نوع ورم از سه روز بعد جراحی شدیدتر می شه و کاهش اون یک هفته الی 10 روز زمان می بره. البته علاوه بر تورم، کبودی زیادی هم در نواحی اطراف بینی و زیر چشم ها وجود داره که کاملا طبیعیه و نباید بیمار ذهن خودش رو درگیر کنه. تو این مدت باید برای کم کردن این عوارض و پیشگیری از شدیدتر شدن اونا، داروهای تجویز شده توسط پزشک رو سر وقت مصرف کنه. همچنین می تونه از کمپرس یخ هم تا 42 ساعت بعد عمل استفاده کنه.

• مرحله دوم

بعد یک هفته الی 10 روز بعد عمل، پوست بینی شروع به کلاژن سازی می کنه که این فرایند می تونه تا 6 هفته ادامه داشته باشه. تو این مدت زخم های ایجاد شده و قسمت هایی که در حین عمل برش داده شدن، شروع به ضخیم شدن می کنن. به همین دلیل بیمار حتما باید تو این مدت از چسب بینی استفاده کنه تا جلوی کلاژن سازی گرفته بشه و جلوی ایجاد بافت ضخیم بین پوست و استخوان بینی رو بگیره.

• مرحله سوم

بعد از پشت سر گذاشتن مرحله قبلی، مرحله سوم شروع میشه. این مرحله ممکنه طولانی باشه و حتی در بعضی از بیمارها تا یک سال هم طول بکشه. البته این مدت تو بیماران مختلف متفاوته و به عوامل زیادی و از جمله پوست بینی و … بستگی داره.
بافت کلاژنی که در مرحله دوم ایجاد شده بود، تو این مرحله کم کم شروع به تجزیه شدن می کنه و باعث میشه حالت غضروفی بینی برگرده و نرم تر بشه. از اونجایی که این مرحله حدود یک سال طول می کشه، بنابراین بیمارانی که از ظاهر بینی خودشون راضی نیستن و می خوان جراحی ترمیمی بینی انجام بدن حتماً باید یک سال صبر کنن.

چگونه می توان به کاهش ورم بینی کمک کرد؟

درسته که ورم بینی بعد عمل طبیعیه و باید مراحل خودش رو پشت سر بذاره، اما بیمار می تونه با عمل کردن به توصیه های پزشک و انجام دادن و انجام ندادن برخی کارها، به کمتر شدن این ورم کمک کنه:

  • بیمار باید تا دو روز بعد انجام عمل، به صورت مطلق استراحت کنه.
    از اونجایی که گرما باعث تشدید ورم می شه؛ بنابراین تا دو ماه نباید زیر آفتاب شدید بره. همچنین نباید در معرض چراغ های حرارتی قرار بگیره.
  • به مدت 2 هفته بعد عمل، سیگار و قلیون ممنوع؛ چون حاوی نیکوتین هستن که خود این ماده می تونه باعث تورم هر چه بیشتر بشه.
    تا دو هفته بعد عمل، رابطه جنسی ممنوع؛ چون باعث ترشح آدرنالین می شه که می تونه به تورم هر چه بیشتر کمک کنه و حتی منجر به خون دماغ شدن بیمار بشه.
  • مایعات زیاد مصرف کنه؛ البته که مایعات باید غیرالکی باشن. آب آناناس و آب کرفس می تونه به کم شدن ورم کمک زیادی بکنه.
    بعد عمل بیمار می تونه تا 2 روز از کمپرس یخ استفاده کنه؛ اما باید مراقب باشه که کمپرس روی پیشانی قرار نگیره؛ چون باعث سردرد میشه.
  • بیمار به هیچ نباید تا دو هفته بعد جراحی فعالیت سینگین انجام بده یا اجسام سنگین بلند کنه؛ چون به بینی فشار میاد. همینطور نباید خم بشه. موقع خوابیدن هم باید سر خودش رو در ارتفاع بیشتری نسبت به بدن قرار بده که می تونه برای این کار از دو تا بالش برای زیر سرش استفاده کنه. همچنین نباید به پهلو بخوابه. برای اینکه تو خواب نچرخه، می تونه دو بالش در دو طرف سرش بذاره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7 − 1 =