اسپلینت بینی بعد از عمل

اسپلینت بینی
اسپلینت بینی ،جراحی بینی رو می شه یکی از پرتکرارترین جراحی های حال حاضر کشور ایران دونست. افراد ممکنه بنا به دلایل پزشکی و یا صرفا به خاطر رسیدن به زیبایی بیشتر، بخوان این عمل جراحی بینی رو اوجام بدن. زمانی که جراحی بینی شما به پایان می رسه، پزشک متخصص از تجهیزاتی استفاده می کنه تا فرم و شکل بینی شما را در حالت جراحی شده نگه داره. یکی از مهمترین این تجهیزات، اسپلینت داخل بینی هستش. ما توی ادامه این مطلب قصد داریم تا هر اون چیزی رو که در این خصوص باید بدونین رو به شما آموزش بدیم.

اسپلینت داخل بینی چیه؟

زمانی که یه نفر تصمیم می گیره تا عمل جراحی بینی رو انجام بده، به پزشک متخصص مراجعه می کنه و بعد از جلسات مختلف این عمل انجام میشه. بعد از پشت سر گذاشتن، زمانی که بینی بیمار هنوز فرم ایده آل خودش رو نگرفته، نیازه که از لوازم و تجهیزاتی کمک گرفته بشه. یکی از همین لوازم، اسپلینت بینی هستش. اسپلینت ها دستگاه های کوچکی هستن که برای تثبیت بینی بعد از عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرن.
این دستگاه ها دارای جنس های مختلفی هستن که از بارزترین اون ها می شه به نوع پلاستیکی و سیلیکونی اون اشاره کرد. بسته به این که عمل جراحی بینی در نتیجه انجام چه عللی هستش، پزشکان دست به انتخاب اسپلینت می زنن. روش های مورد استفاده از این تجهیزات بعد از عمل جراحی بسیار ساده هستش و پزشک جراح وظیفه داره تا نحوه مراقبت از اسپلینت داخل بینی و مدت زمان نگهداری از اون ها را به شما آموزش بده.
اسپلینت بینی

موارد استفاده از اسپلینت بینی

همنجوری که گفتیم، این تجهیزات برای نگهداشتن بینی فرد بیمار بعد از عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرن. باید بدونین که امروزه دو نوع اسپلینت بینی وجود داره که عبارت اند از:

• اسپلینت داخل بینی

این مدل از اسپلینت ها که به اون داخل بینی گفته می شه، توی سوراخ های بینی قرار می گیره و بعدش با چندتا بخیه توی محل خودش مستحکم میشه.

• اسپلینت خارج بینی

نوع دیگه ای از اسپلینت بینی، اسپلینت خارج بینی هستش که بیرون از بینی فرد بیمار قرار می گیره. این مدل از اسپلینت ها، به کمک نوار و یا باندهای پزشکی توی جای خودشون محکم میشن.

اسپلینت ها دارای دو هدف بسیار مهمی ان:

• می تونن بافتی رو که به تازگی عمل شده، تثبیت کنن.
• از بینی بیمار در زمان بهبودی به خوبی محافظت می کنن.

اسپلینت ها همچنین می تونن بعد از انواع جراحی ها مورد استفاده قرار بگیرن. این جراحی های بینی می تونن یکی از موارد زیر باشد:

• جراحی ساده بینی
• سیتوپلاستی
• جراحی سینوس
• ترمیم شکستگی بینی
انتخاب اسپلینت داخل بینی یا خارج از اون، بسته به نوع جراحی بینی هستش. از مهمترین جراحی های بینی که به اسلپینت داخل بینی نیاز دارن می شه به سیتوپلاستی و جراحی سینوس اشاره کرد.

نحوه کار اسپلینت داخل بینی

اسپلینت بینی به این دلیل استفاده میشه تا از اندازه و شکل بینی، سوراخ های بینی یا سپتوم بعد از جراحی بینی، محافظت کنه. این تجهیزات به حفظ شکل و اندازه جدید بینی تا زمان بهبودی کامل بافت های شکننده، کمک می کنن. در صورتی که توی روزهای بعد از عمل، به بینی شما ضربه ای وارد بشه، این اسپلینت ها می تونن از بینی و فرم اون به خوبی محافظت کنن.
اسپلینت داخل بینی لوله هایی نازک هستن که در فرم خود یک انحنای کوچک دارن. پزشک متخصص این تجهیزات رو بعد از عمل توی بینی فرد بیمار، قرار میده. اسپلینت های داخلی از دهانه سوراخ بینی شروع میشه و در مسیر کوتاه خودش، به داخل حفره بینی نفوذ و امتداد پیدا میکنه. جراح در هر سوراخ بینی، یه دونه از این تجهیزات رو قرار داده و اون ها را به کمک یکی یا دوتا بخیه به صورت موقت به دیواره سوراخ بینی، متصل می کنه. بعد از گذشت چند روز و بهبودی کامل، می تونین به مطب پزشک برگردین و بخیه و اسلپینت داخل بینی رو باز کنین.

اقداماتی که بعد از گذاشتن اسپلینت بینی باید انجام دهید؟

بعد از انجام عمل جراحی و نصب اسپلینت داخل بینی، نیازه تا یه سری از اقدامات رو برای دریافت بهترین نتیجه انجام بدین. پزشک جراح تمامی این نکات رو با شما در میون میذاره. اما برای آشنایی هر چه بیشتر شما، به برخی از مهمترین و قابل توجه ترین اقداماتی که بعد از گذاشتن باید بدونین رو معرفی می کنیم:
• به صورت معمول اسپلینت های خارجی بینی به مدت یک تا دو هفته توی جای خودشون باقی می مونن.
• بعد از انجام یه سپتوپلاستی معمولی، باید انتظار داشته باشین که اسپلینت داخل بینی برای چند روز یا یک هفته (شاید هم بیشتر) توی جای خودش قرار داشته باشه.
• طبق مطالعات و بسته به نوع عمل جراحی بینی، اسپلینت ها بعد از 3، 5 و یا 7 روز برداشته میشن.
• اگه که نیاز به تعویض پانسمان دارین و می خواین این کار رو توی خانه انجام بدین، حتما از پرستار و یا پزشک خودتون بخواین تا دستورالعمل های لازم رو به شما گوشزد کنه.
• اگه که بعد از عطسه و یا هر عمل دیگری، در عرض 48 ساعت پس از عمل جراحی، شل شد و یا از محل خودش اومد بیرون، باید توی اسرع وقت به مطب پزشک مراجعه کنین.
• اگه که بعد از نصب اسپلینت داخل بینی متوجه خونریزی غیرعادی، تب و یا سردرد شدید شدین، به پزشک خودتون اطلاع بدین.
• می تونین از اسپری های مخصوص، مثل اسپری سالین، برای کم کردن جمع شدن مخاط در اطراف اسپلینت های داخل بینی، کمک بگیرین. اسپلینت داخل بینی لوله هایی توخالی هستن که عمل تنفس رو واسه بیمار راحت تر می کنن. اما جمع شدن مخاط بینی می تونه مانع اونجام این کار بشه.
• اسپلینت های داخل بینی می تونن کمی اذیت کننده باشن و یا بعد از نصب، بینی شما رو یه کم پهن تر نشون بدن. اما باید بدونین که این موارد کاملا موقتی بوده و بعد از برداشتن اون ها، شکل واقعی بینی شما نمایان میشه.
در صورتی که به نکات بیان شده توی این مطلب و یا دستورات پزشک بعد از نصب اسپلینت داخل بینی و یا خارج از اون به خوبی گوش کنید، هیچ مشکلی در زمان نصب اون ها شما رو تهدید نمی کنه.

2 دیدگاه برای “اسپلینت بینی بعد از عمل

  1. حفیظ الله موسوی گفته:

    سلام ، من حفیظ الله موسوی هستم از جرمنی با شما تماس گرفتم ، یک و نیم ماه میشود که نزد دکتور آرزو ساری نیا عمل جراحی زیبای دماغ انجام دادم و تا بحال اسپلینت هه در دماغم باقی مانده و دکتور خانم توسعه کردن که باید سه ماه اسپلینت ها داخل دماغ قرار داشته باشد . آیا این درست است یا اشتباه ؟
    تشکر

    • admin گفته:

      سلام.
      معمولا اسپلینت بینی بعد از یک هفته برداشته میشه
      ولی باید به توصیه پزشک خودتون توجه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 + نوزده =