چسب زدن بینی ، یکی از نکات مهمی که بیماران باید بعد از انجام عمل جراحی بینی بدونن، نحوه صحیح و اصولی چسب زدن بینی هستش. چسب بینی می تونه به نگه داشتن هر چه بهتر بینی برای فرم دهی کمک فراوانی کنه. اگه که چسب بینی به صورت دقیق و اصولی توی جای خودش چسبونده نشه، آخرش شل میشه و احتمال جدا شدن و از کار افتادن اون زیاد میشه. ما توی این مطلب قصد داریم تا نکات بسیار مهمی رو درباره چسب زدن بینی بعد از عمل جراحی به شما آموزش بدیم.
چسبوندن بینی بعد از عمل جراحی
تقریبا توی تموم موارد پس از عمل جراحی بینی، از بیماران خواسته می شه تا به کمک چسب های بینی مخصوص، محل جراحی رو بچسبونن. چسبوندن بینی بعد از عمل جراحی می تونه فواید بسیار مختلفی داشته باشه. مثلا می تونه با اعمال فشار مناسب روی پوست، از متورم شدن بیش از اندازه اون جلوگیری کنه و یا می تونه به کمک فشار خودش، به قرار گیری هرچه بهتر غضروف بینی کمک کنه. اگه که بیمار دارای پوست ضخیم تری باشه، کمک گرفتن از چسب بینی، مزایای بیشتری رو با خودش میاره.
به صورت معمول، چسبوندن بینی توی چند هفته اول تا یک ماه پس از انجام عمل جراحی، انجام میشه. البته که انجام اون باید زیر نظر پزشک باشه و یا جراح باید نکات مهم نحوه چسب زدن بینی را به بیمار گوشزد کنه. به برخی دیگه از بیماران توصیه میشه تا استفاده از چسب های بینی رو بین 1 تا دو ماه بعد از عمل جراحی، پیش از خواب، ادامه بدن. حتی این امکان وجود داره که برخی از بیماران تا 6 ماه بعد از عمل جراحی هم، به چسب بینی نیاز داشته باشن.
برای همین زمان دقیق واسه استفاده از چنین چسب هایی، کاملا به نوع عمل جراحی و همچنین پیشنهاد پزشک جراح بستگی داره. البته باید به این نکته توجه کنین که نمی شه با فشار بیشتر چسب، روند درمان طبیعی تورم را تسریع کنین. واسه برطرف شدن چنین مشکلاتی، نیاز به صبر و حوصله و گذشت زمان وجود داره.
مزایای استفاده از چسب بینی
همونجوری که توی قسمت قبل هم به این نکته اشاره کردیم، چسب های بینی که بعد از عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرن، مزایای مختلفی دارن. از مهمترین اون ها می شه به کم کردن التهاب و تورم و حفاظت هر چه بیشتر بینی اشاره بکنیم. توی دو هفته اول بعد از عمل، ممکنه التهاب لثه، بینی و متورم شدن پوست بروز پیدا کنه. اما بعد از گذشت هفته دوم، این موارد رو به بهبودی میرن.
از طرف دیگه، استفاده کردن از چسب بینی می تونه به عنوان زنگ خطری برای اطرفیان شما باشه تا رفتار مناسبی را با شما داشته باشن. وقتی که چسب بینی رو روی صورت خودتون می چسبونین، به اون ها هشدار میدین که به بینی شما دست نزنن و یا فعالیت های سنگین و سختی رو از شما توقع نداشته باشن.
از چه نوع چسبی برای چسبوندن بینی استفاده کنیم؟
در پاسخ به این سوال باید اشاره کینم که افراد می تونن از حدود یک و نیم سانتی متر از نوار چسب پزشکی استفاده کنن. این نوار چسب های پزشکی توی داروخونه های سراسر کشور موجود بوده و قیمت مقرون به صرفه ای هم دارن. البته برخی از پزشکان ممکنه پیشنهاد کنن که از نوار چسب میکرو سوراخ دار استفاده کنین. از مهمترین مزایای این مدل از نوار چسب ها، می شه به نداشتن واکنش های آلرژیک اشاره کرد.
نحوه چسب زدن بینی
شما می تونین با یه آموزش مناسب، به سادگی چسب بینی خودتون رو توی خونه نصب کنین. البته باید به برخی نکات مهم توجه داشته باشین تا علاوه بر نصب صحیح، از بروز مشکلات دیگه هم جلوگیری کنین. به صورت کلی روش صحیح چسب زدن بینی به شکل زیر خلاصه میشه:
• اول باید بینی و گونه های خودتون رو با آب گرم و صابون و به همراه یک تکه پنبه آغشته به الکل، بشویین. بعدش صورت خودتون رو با یک حوله نرم، به خوبی خشک کنین. حالا نیازه تا بین 5 تا 10 دقیقه صبر کنین تا پوستتون کاملا خشک بشه.
• توی مرحله بعدی باید از یک نوار چسب مناسب استفاده کنین. می تونین واسه راحتی بیشتر، چسب خودتون رو روی یه پایه قرار بدین. بسته به اندازه و حجم بینی خودتون، یه نوار 10 تا 12 سوانتی متری را برش بدین و یواش یواش اون رو زیر بینی تون قرار بدین. حالا نحوه چسب زدن بینی به این صورت هستش که اجازه بدین نوار چسب، سوراخ U شک بینی شما رو بپوشونه. وسط نوار باید از زیر نوک بینی شما عبور کنه و بقیه اون از کناره های بینی بالا بره. لبه های نوار چسب بینی باید تا نزدیکی های چشم ادامه داشته باشه. هدف این چسب حمایت کردن از نوک بینی و جلوگیری از افتادگی بینی تازه عمل شده هستش.
• حالا باید از سه تکه نوار چسب بینی به اندازه 3 تا 5 سانتی متر کمک بگیرین و اون ها رو به صورت عرضی روی بینی خودتون قرار بدین. این نوار چسب ها باید از روی پل تا نوک بینی شما رو پوشش بدن و جوری به صورتی چسبونده بشن که تعدادی از اونا، زیر بقیه قرار بگیرن. به یاد داشته باشین که بهترین نحوه چسب زدن بینی، انجام آروم و با احتیاط اون هستش.
• دوباره یک لایه چسب عرضی روی بینی خودتون بچسبونین و به آرومی اون رو مالش بدین تا روی لایه های قبلی به صورت محکم بچسه.
• حالا می تونین به کمک یه قیچی، قسمت های کوچک و اضافی بیرون زده چسب بینی رو برش بدین.
نحوه تعویض چسب بینی
اگه می خواین چسب بینی خودتون رو تعویض کنین، به این نکات توجه داشته باشین:
• به کمک حلال های مخصوص چسب بینی یا توی حمام و به کمک بخار آب، چسب ها رو شل کنین.
• واسه رسیدن به نتیجه بهتر، بعد از شل شدن چسب بینی، اون رو به کمک یه موچین و به آرامی از لبه هاش، جداسازی کنین.
• یادتون باشه که برداشتن چسب از روی بینی باید در جهتی موازی با سطح پوست، که چسب زدین، انجام بشه. حالا می تونین به سادگی پوست خودتون رو شستشو بدین و به کمک نحوه چسب زدن بینی که توی قسمت قبل به اون اشاره کردیم، چسب جدیدی رو روی بینی خودتون نصب کنین.