لیپوماتیک شکم ، چاقی شکم یا همان چربی های انباشته شکم تو خیلی از افراد دیده میشه و پیر و جوون و زن و مرد هم نمی شناسه. متأسفانه به دلیل سبک زندگی اشتباه و عدم تحرک کافی، این معذل دامن گیر بشر امروزی شده. خیلی ها برای از بین بردن این چربی ها به انواع و اقسام رژیم ها و ورزش ها رو میارن که البته ممکنه بعضی ها جواب بگیرن. اما معمولاً رژیم و ورزش کار خیلی سخت و زمانبری هست که همه از پسش برنمیارن؛ چون چربی های شکمی دیر تر از چربی های سایر نواحی بدن آب می شن. امروزه به لطف روش های زیبایی، میشه بدون نیاز به رژیم های سخت و ورزش های طاقت فرسا، به سایز شکم ایده آل رسید. انواع جراحی های زیبایی شکم وجود داره که لیپوماتیک شکم هم یکی از اونهاست. در ادامه بیشتر راجع به روش صحبت می کنیم.
لیوماتیک شکم چیست؟
لیپوماتیک شکم یه نوع روش زیبایی هست که در اون از دستگاه مخصوصی که بسیار هم پیشرفته هستن استفاده می شه. این دستگاه با لرزش ها و مکش هایی که انجام میده، تمام چربی هایی که در ناحیه شکمی روی هم تلمبار شدن رو بیرون می کشه و حاصل اون شکمی تخت و یکدست و پوستی صاف هست. طی عمل لیپوماتیک شکم، برش های خیلی ریزی در حد 3 میلی متر روی شکم ایجاد می کنن که از طریق این برش ها، کانول های دستگاه با لرزش هایی که ایجاد می کنن، باعث می شن که چربی های شکم از دیواره جدا بشه.
همزمان با این کار، چربی ها از طریق لوله های دستگاه و مکش، از داخل شکم به بیرون اون هدایت بشن. این دستگاه یک محفظه شیشه ای داره که چربی های مکیده شده را به درون اون می فرسته. البته همراه با این چربی ها، ممکنه خون و آب هم از شکم خارج بشه. زمانی که چربی ها خارج شدن، پوست به شکم چسبیده و حالت سفتی به خودش می گیره.
انواع چاقی شکمی
همه چاقی های شکمی از یک نوع نیستن؛ اما چون همشون به یه شکل هستن، ما فکر می کنیم که همشون جورن. چاقی شکم می تونه از نوع موضعی، احشایی و یا ترکیبی از هر دوتاشون باشه.
چاقی موضعی شکم
در نوع موضعی، تجمع چربی ها وسط پوست و لایه عظلانی هست. این نوع چربی معمولاً باعث می شه که شکم حالت شل و آویزونی به خودش بگیره. این نوع چاقی، در برابر رژیم و ورزش خیلی مقاومه؛ بنابراین افراد دارای این نوع چاقی شکمی، گزینه مناسبی برای روش لیپوماتیک شکم هستن.
چاقی احشایی یا مرکزی
در چاقی احشایی یا همون مرکزی، تجمع چربی در نواحی اطراف روده و احشای شکم هست که باعث میشه شکم حالت سفتی به خودش بگیره. این نوع چاقی، به ورزش و رژیم خیلی خوب جواب میده؛ مگر زمانی که حجم چربی به قدری بالا باشه که چاره ای جز جراحی وجود نداشته باشه.
چاقی ترکیبی شکم
اگر هم چاقی از نوع ترکیبی باشه، باعث می شه شکم همزمان هم خیلی بزرگ بشه و هم حالت افتاده و آویزون به خودش بگیره. برخی از افراد دارای این نوع چاقی، ممکنه بتونن با رژیم و ورزش و لیپوماتیک، سایز شکم خودشون را کم کنن. اما کسانی هم هستن که این نوع چاقی در اونها به شکلیه که کار از رژیم و ورزش و لیپوماتیک گذشته و نیاز به درمان های تخصصی دارن.
مزایای عمل لیپوماتیک شکم
میشه از عمل لیپوماتیک شکم انتظار موارد زیر رو داشت:
• کم شدن سلول های چربی شکم
• تخت و یکدست شدن عضلات شکم
• حداقل درد و خونریزی
• عدم نیاز به بیهوشی
• انجام سرپایی
• از بین بردن افتادگی شکم
• دوره نقاهت کوتاه
• انجام آسان و سریع
اقدامات قبل از لیپوماتیک شکم
اگه شما هم قصد انجام این عمل رو دارین، نیازه که قبل از انجام لیپوماتیک، حتماً با جراح زیبایی، مشاوره تخصصی داشته باشین. طی این مشاوره، خواسته و انتظارات خودتون رو از این عمل به پزشک بگین و به حرف ها و توصیه های اون به دقت گوش کنین. بهتره انتظاری که از نتیجه عمل دارین، واقع بینانه و با در نظر گرفتن شرایط جسمیتون باشه.
پزشک از شما سوالاتی در مورد سابقه فشار خون، دیابت، سرطان، مشکل سیستم ایمنی، بیماری های قلبی، سکته و … می پرسه که باید با دقت به همه اونها جواب بدین. همچنین اگر سابقه جراحی دارین، حتماً پزشک رو در جریان بذارین.
اطلاعاتی که شما به جراح می دین، می تونه به هر چه بهتر پیش رفتن عمل لیپوماتیک کمک کنه. یادتون باشه که اگر داروی خاصی مصرف می کنین پزشکتون رو در جریان بذارین. پزشک جراحتون سوالاتی هم راجع به تغییرات وزنی که داشته داشتین از تون می پرسه که باید دقیق جواب بدین تا اون بتونه بهترین تصمیم رو برای عمل بگیره. یادتون باشه که نتیجه نهایی رو در مورد اینکه شما این عمل رو انجام بدین یا نه، به عهده پزشک شماست؛ چرا که ممکنه این عمل مناسب بدن شما نبوده و به صلاحتون نباشه.
مراقبت های بعد عمل لیپوماتیک شکم
درسته که این عمل به صورت سرپایی انجام میشه و دوره نقاهت کوتاهی هم داره، اما دلیل نمی شه که بیمار مراقبت های بعد عمل رو دست کم بگیره. اگه بیمار مراقبت های بعد جراحی رو جدی بگیره، می تونه جلوی عوارض احتمالی این عمل رو بگیره. از جلمه اقداماتی که بیمار می تونه در این زمینه انجام بده می شه به موارد زیر اشاره کرد:
- ممکنه به خاطر سوراخ های ایجاد شده روی شکم، درد داشته باشه که در اینصورت می تونه دارو های تجویز شده توسط پزشک رو مصرف کنه.
- در موارد بسیار کمی ممکنه آمبولی یا همان لخته شدن خون صورت بگیره؛ بنابراین اگه ورم و قرمزی شکم، یه هفته بعد عمل از بین نرفت، بیمار حتماً باید پزشک خودش رو در جریان بذاره.
- برای پیشگیری از ایجاد عفونت، حتماً باید تا چند روز بعد عمل آنتی بیوتیک مصرف بشه.
- بیمار می تونه با استراحت کردن و در پیش گرفتن تغذیه صحیح، تا حدود زیادی مانع از بازگشت چربی های شکم بشه و از زیبایی اندامش لذت ببره.
- بیمار حتما باید بعد از پشت سر گذاشتن دوره نقاهت، ورزش رو وارد برنامه های زندگیش بکنه؛ در غیراینصورت امکان بازگشت چربی ها وجود داره.