گرانولا
گرانولا یک خوراکی خوشمزه و خوش طعم است که به عنوان صبحانه و میان وعده مصرف می شود، گرانولا یک خوراکی سالم و پرانرژی است و از مواد بسیار مغذی و مفید تشکیل شده است.
اصلی ترین مواد تشکیل دهنده این ماده غذایی شامل جوپرک ، مغزها و عسل هستند و سایر مواد خوش طعم دیگری مثل شکر قهوه ای ، برنج بوداده ، میوه های خشک مثل کشمش و خرما و انواع شکلات نیز درترکیبات گرانولا استفاده می شود.
نحوه استفاده از گرانولا
گرانولا را در کنار بستنی ، دسر و شیرینی نیز سرو می کنند و حتی به می توان در برخی دسرها و شیرینی ها ازاین ماده استفاده کرد .همچنین می توان از آن به عنوان میان وعده و وعده عصرانه استفاده کرد.
معمولا ورزشکاران از گرانولا استفاده می کنند ، درپیاده روی های طولانی و دویدن ها ، پیک نیک های طولانی و صرف وقت در طبیعت و ورزش مصرف گرانولا به تامین انرژی لازم کمک کرده و در مقابل سرشار از ویتامین های ضروری و مورد نیاز بدن است و در مقایسه با برخی میان وعده های آماده کالری بالایی نیز نداردگرانولا بسیار مغذی ، انرژی زا و سبک است و به راحتی می توان آن را نگهداری کرد.
مزایای گرانولا
اگرچه تحقیقات علمی کمی در مورد این ماده غذایی وجود دارد، اما ترکیبات متداول آن از جمله جو، دانه کتان، دانه چیا و بادام با فواید درمانی زیادی همراه است. در اینجا به برخی از این موارد اشاره شده است:
- بیشتر گرانول ها سرشار از پروتئین و فیبر است، که هر دو به بالا بودن سطح انرژی کمک می کنند.پروتئین حتی بر سطوح هورمونهای مهم سیری، مانند گرلین و GLP-1 نیز تأثیر می گذارد.
- مواد تشکیل دهنده پروتئین بالا موجود در گرانول ممکن است شامل آجیل هایی مانند بادام، گردو و بادام زمینی و دانه هایی مانند کنف، کدو تنبل و کنجد باشد.
- علاوه بر این، غذاهای پر فیبر مانند جو، آجیل و دانه ها باعث کاهش سرعت تخلیه معده شما می شوند و زمان هضم را افزایش می دهند، که می تواند به شما در طولانی مدت احساس سیری دهد و ممکن است به کنترل اشتها کمک کند.
- این ماده غذایی فشار خون را بهبود می بخشد. ترکیبات پر فیبر مانند جو و دانه کتان به کاهش فشار خون کمک می کند.
- سطح کلسترول را کاهش دهد. جو دوسر منبع خوبی از بتا گلوتن، نوعی فیبر است که در کاهش سطح کل کلسترول بد، عامل خطر برای بیماری های قلبی کمک می کند.
- قند خون را کاهش دهد. غلات، میوه های خشک، آجیل و دانه ها ممکن است به کاهش و کنترل سطح قند خون کمک کنند، به خصوص در افرادی که چاقی یا دیابت دارند.
- سلامتی روده را بهبود بخشد. در مقایسه با غلات صبحانه تصفیه شده، گرانولا سطح باکتری های مفید روده را افزایش می دهد.
- بسیاری از آنتی اکسیدان ها را تهیه کند. موادی مانند نارگیل، دانه چیا و آجیل برزیلی منبع خوبی از آنتی اکسیدان های ضد التهاب مانند اسید گالیک، کوئرستین، سلنیوم و ویتامین E هستند.
گرانولا از چه درست شده است؟
هیچ فرمول استاندارد و مشخصی در درست کردن گرانولا وجود ندارد، بنابراین میزان سالم بودن آن به موادی که در آن استفاده شده است، بستگی دارد. معمولا در گرانولا از جو دو سر، آجیل یا دانهها و میوههای خشک استفاده میشود.
چه مقدار گرانولا مصرف کنیم؟
اندازه گرانولا بسته به تولیدکنندههای مختلف، متفاوت است اما معمولا ۱/۳ فنجان میباشد، حدود ۱/۳ اندازه توپ تنیس. این یعنی مصرف یک کاسه بزرگ گرانولا برای صبحانه، کمی افراطی است.
اینکه چه میزان گرانولا برای شما کافی است، بسته به نیاز انرژی شما دارد که بسته به جنس، سطح فعالیت و سن متفاوت است. بدن بهترین معیار کالری است، بنابراین بهترین اندازه مصرف گرانولا یا گرانولا بار اندازهای است که شما را سیر کند.
مواد لازم برای تهیه گرانولا
- برای تهیه این خوراکی خوشمزه مواد زیر لازم است
- دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک چهارم پیمانه عسل
- دو سوم پیمانه تخم و دانههای میوهها و گلها
- دو پیمانه میوه خشک شده
- یک تا سه چهارم پیمانه مغز و خشکبار مخلوط
- نصف قاشق چایخوری ادویه کدوتنبل
- پنج پیمانه جو دو سر
- میوه تازه به میزان دلخواه
طرز تهیه گرانولا چگونه است ؟
- برای تهیه این ماده غذایی فر را روی دمای ۱۶۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. روی قالبهای فر را کاغذ نسوز یا آلومینیومی قرار دهید.
- جو دو سر پرک، گندم پرک، سبوس جو، دانه آفتابگردان، بادام، گردو ژاپنی و گردو معمولی را داخل یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
- حالا داخل یک قابلمه، نمک، شکر قهوهای، عسل، روغن گیاهی و دارچین را با هم مخلوط کنید و به وسیله یک همزن دستی خوب هم بزنید. مواد را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. حرارت را خاموش کنید و مایه به دست آمده را به کاسه اضافه کنید. هم بزنید تا مایه به تمام مواد نفوذ کند.
- مواد را داخل قالبهای فر بریزید و پخش کنید و کمی با قاشق سطح آن را فشار دهید تا فشرده شود. قالب را داخل فر به مدت 25 دقیقه قرار دهید.
- در آخر قالبها را از فر خارج کرده، کشمشها را اضافه کرده و مخلوط کنید.گرانولا آماده است. آن را در شیشههای بزرگ نگهداری کرده و هر زمان که مایل بودید، میل کنید. پیشنهاد میکنیم حتما با ماست امتحانش کنید.
گرانولا یک غذای صبحانه و میان وعده شامل جو پوستکنده، مغز دانهها، عسل یا شیرینکنندههای دیگر مانند شکر قهوهای و گاهی اوقات برنج پوستکنده است، که معمولاً تا زمانی که تردو قهوهای طلایی شود پخته میشود. این ترکیب در طول فرایند پخت، هم زده میشود تا قوام غلات صبحانه حفظ شود. میوههای خشکشده، مانند کشمش و خرما، و انواع شیرینی مانند شکلات نیز گاهی اوقات به این ترکیب اضافه میشوند.
انواع مختلف گرانولا
گرانولای گردو دارچین
گرانولایی با طعم دارچین و تخم کتان و گردوی سالم و مغذی. هنگام سرو کردن می توانید تکه هایی از سیب یا موز تازه به آن بیفزایید.
گرانولای زنجبیل شیرین ، نارگیل ، و کینوآ
کینوآ سالم و مغذی در عین ساختن یک گرانولای بدون گلوتن ، باعث ترد شدن آن نیز می شود. زنجبیل شیرین طعم تند و شیرین خاص و متفاوتی به آن می بخشد.
گرانولای کره ی بادام زمینی
یک مخلوط خیس تر از حد معمول که نتیجه ی آن خوراکی ترد و پر مایه است. در این دستور گرانولای آجیلی برای طعم دهی بیشتر از کره ی بادام زمینی و بادام زمینی بو داده استفاده می شود.
یک گرانولای ساده ی بدون آجیل که به جای روغن از پوره ی سیب استفاده می کند. بعد از سرد شدن و برای آن که طعم سیب بدهد سیب های خشک شده را به آن اضافه کنید و با ماست میل نمایید.
بهترین روش مصرف گرانولا چگونه است؟
اگر گرانولا را همراه با شیر یا ماست و افزودن موز و خانواده توتها و یک مشت آجیل یا تخمه کدو مصرف کنید، ارزش غذایی آن بالاتر میرود.
برای داشتن یک میان وعده سالم، ۱/۳ فنجان یا کمتر از گرانولا را همراه با شیر بادام و یا خانواده توتها یا ماست یونانی یا تخم مرغ استفاده کنید.
ورزشکاران از خواص گرانولا و تاثیر این میان وعده خوشمزه بر سلامتی خود آگاهند ، در پیاده روی های طولانی و دویدن ها ، پیک نیک های طولانی و صرف وقت در طبیعت و ورزش مصرف گرانولا به تامین انرژی لازم کمک کرده و در مقابل سرشار از ویتامین های ضروری و مورد نیاز بدن است و در مقایسه با برخی میان وعده های آماده کالری بالایی نیز ندارد.
خواص گرانولا
همان طور که در بالا نیز اشاره شد، این غذا از طیف گستردهای از محصولات مهم و با ارزش غذایی بالا به وجود میآید و از همین رو مصرفش میتواند سلامت عمومی شما را تضمین کند.
هر چند محتوای گرانولا بیشتر به مواد به کار رفته در آن بستگی دارد، اما در اکثر آنها میتوان مواردی باارزشی مانند سدیم، پتاسیم، روی، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن. ویتامینها شامل ویتامین E، ویتامین C، نیاسین، ویتامین E و تیامین را یافت کرد.
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود کارشناسان تغذیه به استفاده از این غذا تاکید داشته باشند، کمک به تقویت سطح انرژی است. در گرانولا مقدار زیادی شکر وجود ندارد که این موضوع خبری خوبی است چرا که شکر باعث خستگی زودرس میشود. بر عکس، در این غذا مقادیر قابل توجه ای منگنز وجود دارد که در بدن به میزان کمی یافت میشود.
این عنصر برای اندامهایی مانند کبد، کلیهها و فعالیت متابولیک بسیار ضروری میباشد. تابع متابولیسم مناسب بدین معنی است که بدن شما کارآمدتر شده و در نتیجه انرژی به صورت مؤثرتری مصرف میشود.
طعم گرانولا
طعم گرانولا کاملاً به مواد تشکیل دهنده آن بستگی دارد. به عنوان مثال استفاده از توت های خشک یک شیرینی میوه ای را برای شما ایجاد می کند، همچنین بادام بو داده یک لایه شور در مواد شما اضافه می کند که باعث تقویت مزه اجزای شیرین می شود.
مواد اضافی می تواند هر کدام از طعم ها را در بر بگیرد، از ورقه های نارگیل خشک گرفته شده تا دانه های کدو تنبل هر کدام طعم متفاوتی ایجاد می کند.به طور کلی گرانولا باید ترکیبی از ورقه های کوچک و بزرگ مواد غذایی متنوع باشد.
انواع گرانولا
گرانولای فندق
این یک نوع گرانولای پر از مواد مغذی است که در فندق ، بادام ، و تخمه آفتابگردان وجود دارد که یک صبحانه ی سالم و سیر کننده برای شما خواهد بود. شما می توانید آن را با ماست یا شیر مصرف کنید.
گرانولای گردو دارچین
گرانولایی با طعم دارچین و تخم کتان و گردوی یک میان وعده سالم ومقوی است. هنگام سرو کردن می توانید تکه هایی از سیب یا موز تازه به آن بیفزایید.
گرانولای سیب دارچین
این نوع گرانولا در حقیقت یک گرانولای ساده ی بدون آجیل است که به جای روغن از پوره ی سیب استفاده می کند. بعد از سرد شدن و برای آن که طعم سیب بدهد سیب های خشک شده را به آن اضافه کنید و با ماست میل نمایید.